Carrer Sant Francesc, 16 08202 Sabadell | T. 677 72 05 22 E. info@quid.cat | + a i a

Una de les principals línies que treball que desenvolupem Adhoc Cultura és la consultoria per a institucions culturals.

La nostra missió és donar eines per apropar la cultura a la societat de forma innovadora i creativa, a partir de propostes personalitzades. Per aquesta raó, hem consolidat una metodologia participativa i innovadora que ha demostrat ser molt efectiva a l’hora d’aconseguir integrar al projecte diversos agents del teixit sociocultural de les zones on treballem.

Aquesta metodologia s’estructura en 4 grans passos que culminen amb la creació d’un document marc que pretén servir com a nou full de ruta per a la institució.

Anàlisi de l’oferta actual

Per començar realitzem un primer anàlisi on valorem l’oferta actual de l’equipament sota estudi i d’altres equipaments de la zona que puguin tenir una oferta similar.

Dinàmiques amb focus group

Un cop feta aquesta feina, ens disposem a escoltar. Ens encanta escoltar a totes aquelles persones amb idees noves i que volen ajudar a millorar els nostres projectes. Per fer-ho desenvolupem diverses sessions on, a través de focus groups, els i les participants aporten les seves idees d’una manera igualitària.

Creació de la proposta

Amb la informació obtinguda d’aquestes sessions desenvolupem un document marc amb les nostres propostes. Aquestes són el resultat de la combinació dels nostres coneixements com a professionals de la gestió cultural i de les aportacions de totes les persones participants en els focus groups. Aquest document marc, únic i personalitzat, estructura uns nous fonaments pedagògics i un seguit de línies estratègiques, que considerem, han de servir de guia a les institucions per créixer i avançar.

Acompanyament

La darrera part d’aquest procés és la més emocionant. Desenvolupar el nou pla pedagògic, posar en marxa les línies estratègiques… En resum, portar a la pràctica el que s’havia exposat al document marc! Sobretot, el més divertit i també més complex, és crear noves activitats i desenvolupar-les fins que esdevinguin una proposta realista que creï un record positiu en la memòria d’aquells i aquelles que la realitzin.

Gràcies a aquest procés, on les persones, la creativitat i la participació són les protagonistes, hem donat forma a noves propostes innovadores, úniques i especialment enfocades a les necessitats específiques de cada client.

Un mètode en el qual ja han confiat el Museu de l’Empordà, Museu de l’Hospitalet, Casa Vicens o el Museu Arqueològic de Catalunya. Institucions amb les que ara treballem, braç a braç, per implementar els nous serveis pedagògics que hem creat entre totes i tots.

QUID[CONNECTEM EMPRESA I CULTURA]

QUID és diàleg és a dir una relació què l’emissor i el receptor intercanvien missatges alternativament.

pepmares quid_CEC


Publicada