Carrer Sant Francesc, 16 08202 Sabadell | T. 677 72 05 22 E. info@quid.cat | + a i a

Cultura i transformació social

Són les 9 del matí d’un 20 d’abril assoleiat. Els membres d’Adhoc Cultura arribem puntuals a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm per assistir a la primera edició de MUTARE, una jornada de co-creació enfocada al sector cultural i social que neix gràcies a la Fundació Carulla aquest mateix any 2018.Juntament amb 300 assistents, ens preparem per ser partícips d’una jornada entorn al PODER TRANSFORMADOR DE LA CULTURA, quelcom en el que creiem fermament.

[MUTARE] (http://mutare.cat/) comença amb un conjunt de ponències i debats, els quals ens situen com a testimonis de projectes exitosos en camps tan diversos com l’urbanisme, la música o els museus. Aquesta primera part de les jornades ens ajuda a inspirar-nos i ens permet copsar noves tendències del sector, obtenint així nous recursos per a futurs projectes de l’empresa. Aquestes ponències i debats, però, també esdevenen crítics, fent-nos qüestionar, a tots plegats, dinàmiques pròpies del nostre sector que potser caldria canviar o replantejar.

Després d’efectuar un breu descans, els assistents ens preparem per a dur a terme una sessió de Workshop. Gràcies a una selecció prèvia i individual per cadascun dels participants, els assistents estem organitzats en grups en funció de 4 preguntes entorn als projectes culturals: el QUÈ?, el QUI?, el COM?, i el PER QUÈ? El Workshop es desenvolupa de forma dinàmica i divertida, i ens permet conèixer altres assistents de la jornada, amb els quals compartim experiències laborals i personals vinculades amb la cultura.

Per últim, el Brunch que ens serveix per conformar un espai de diàleg on poder establir converses amb el grup de treball previ i la resta de participants i així establir contactes. Diem adéu a una jornada intensa i plena de continguts. Ens enduem, certament, experiències, intercanvis i inspiració per a desenvolupar nous projectes. Esperem la segona Edició de MUTARE!

Adhoc Cultura amb el Decàleg MUTARE

Del treball efectuat per part de tots els assistents al Workshop, l’organització de MUTARE estragué lectures i conclusions, desembocant tot plegat en la redacció d’un Decàleg:

  • [1] Compromís amb els reptes socials
  • [2] Cultura per a totes les persones
  • [3] Aportació d’innovació artística i social
  • [4] La persona, protagonista activa
  • [5] Connectar des de l’emoció i la il·lusió pel canvi
  • [6] Sentit Crític
  • [7] Infants i joves creadors
  • [8] Implicació i co-creació
  • [9] Rigor metodològic
  • [10] Sostenibilitat

Tenint en consideració la nostra filosofia, així com els nostres objectius com a empresa, des d’Adhoc Cultura prenem el compromís de seguir aquest Decàleg, incorporant els seus punts a l’hora de configurar noves accions i/o projectes en el nostre dia a dia. Aplaudim la iniciativa de la Fundació Carulla i la definició d’aquest decàleg com a eina i referent a l’hora de definir projectes culturals amb el seu màxim component transformador. A la vida cal prendre partit, per això d’entre les conclusions ens quedem amb el missatge de Clara Peya: “fem-ho, no esperem” en resposta al canvi social i als nous reptes que afronta el sector cultural a més mar més vela!.

QUID[CONNECTEM EMPRESA I CULTURA]

QUID és diàleg és a dir una relació què l’emissor i el receptor intercanvien missatges alternativament.

freecates quid_CEC


Publicada